اخبار روزانه بی بی سی فارسی پنج شنبه07 ژانويه2010


The text below is encoded in Unicode (UTF-8) format. If it is unreadable, please select "view" in your browser or e-mail client, then "encoding", then "Unicode (UTF-8)". Otherwise, check their respective help pages.
اخبار روزانه بی بی سی فارسی از طریق ایمیل
20:34 گرينويچ - پنج شنبه 07 ژانويه 2010 - 17 دی 1388
اخبار مهم

دریافت برنامه های تلویزیون فارسی بی بی سی از ماهواره یوتل ست W3A

روح الله حسینیان، نماینده تهران در مجلس که از حامیان دولت محمود احمدی نژاد است، طی نامه ای به هیات رئیسه مجلس ایران از سمت خود استعفاء کرده است.

از ایران خبر می رسد سه فعال دانشجویی در مجموع به شانزده سال زندان محکوم شده اند و همزمان مجید توکلی برای اولین بار با خانواده خود تماس گرفته است.

دادسرای عمومی و انقلاب تهران گفته پرونده پنج تن از کسانی که در تظاهرات روز عاشورا بازداشت شده بودند به اتهام محاربه به دادگاه فرستاده شده است.

مرکز بررسی جرایم سازمان یافته سپاه از شناسایی و دستگیری عده ای که از آنها به عنوان "مدیران اصلی فتنه عمیق در فضای سایبر" نام برده است، خبر داده است.

علی معلم دامغانی در جلسه ای با حضور رئیس جمهوری ایران، رسما کار خود را به عنوان رئیس جدید فرهنگستان هنر آغاز کرد.

با گذشت بیش از ۱۰ روز از حوادث روز عاشورا در ایران، واکنش ها به این رویداد همچنان موضوع اظهار نظرهای مراجع تقلید و روحانیون شهر قم است.

منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران، در بغداد گفت که برای حل مشکلات مرزی ایران و عراق توافق هایی صورت گرفته و به زودی عملیات میله گذاری برای مشخص کردن مرز دو کشور آغاز خواهد شد.

سفارت ایران در پکن گفته است که چند شهروند ایرانی به جرم قاچاق مواد مخدر در چین زندانی هستند و برای ده تن از آنان حکم اعدام صادر شده است.

مقام های محلی در افغانستان می گویند انفجاری در شهر گردیز مرکز ولایت پکتیا در جنوب شرق افغانستان، هشت تن را کشته و 28 نفر دیگر را مجروح کرد. طالبان مسئولیت این حمله را به عهده گرفته اند.

در سحرگاه امروز رشته انفجارهایی در خانه مقام های امنیتی ارشد عراق در شهرک هیت در استان انبار رخ داده که دست کم 8 کشته به جای گذاشته است.

اولین بار یکسال بعد از کودتای نظامی تعدادی از مادرانی که در جستجوی فرزندان خود در باهم آشنا شده بودند تصمیم گرفتند که میدان اصلی شهر بوئنوس آیرس را برای گردهم آیی انتخاب کنند آنهم در شرایطی که حاکمان نظامی با سرکوب تمام فعالان سیاسی و بستن روزنامه ها

یک مقام ارشد یمن گفته جوان نیجریه ای که ظاهرا تلاش داشته پروازی را بر فراز آسمان آمریکا منفجر کند، پس از آنکه در لندن عضو شبکه القاعده شده، با رهبران این شبکه در یمن ملاقات کرده است.

متن کامل اخبار

دریافت برنامه های تلویزیون فارسی بی بی سی از ماهواره یوتل ست W3A

از این پس برنامه های تلویزیون فارسی بی بی سی را می توانید از طریق ماهواره یوتل ست W3A هم دریافت کنید.

اگر به نصاب دسترسی ندارید، با کمی تلاش خودتان می توانید این کار را انجام دهید.

این ماهواره در 7 درجه شرقی قرار دارد.
بنا بر این کسانی که بشقاب های ماهواره شان به طرف هاتبرد در 13 درجه شرقیست می توانند با ایستادن در پشت بشقاب ، آن را به اندازه 6 درجه به طرف غرب بچرخانند.

چون این ماهواره در افق دورتری نسبت به هاتبرد قرار دارد ، باید سر بشقاب پایین تر باشد. برای این کار میله پشت دیش را به اندازه 2.5 سانتی متر بالا بکشید. در مرحله بعد با رفتن به صفحه تنظیمات گیرنده تان مشخصات زیر را در سیستم وارد کنید.


فرکانس: 10720.75
سیمبل ریت : 22000
پولاریزاسیون: هوریزنتال یا افقی
اف ای سی: 1/2


با کمی دقت و حوصله باید بتوانید تصویر ما را بدون پارازیت ببینید.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/01/100107_bbc_sat_info.shtml

بالا ^^

روح‌الله حسینیان از نمایندگی مجلس ایران کناره‌گیری کرد

روح الله حسینیان، نماینده تهران در مجلس ایران که از حامیان دولت محمود احمدی نژاد محسوب می شود، طی نامه ای به هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی از سمت خود استعفاء کرده است.

آقای حسینیان در استعفای خود که متن آن روز پنجشنبه ۱۷ دی ۱۳۸۸ (۷ ژانویه ۲۰۱۰) منتشر شد، نوشته است: "من خود را سرخورده و شکست خورده می بینم [هنگامی] که کسانی در دفاتر مسئولان نظام جمهوری اسلامی حاکم شده اند که ۱۸۰ درجه با رهبری زاویه دارند."

او یکی از علل درخواست استعفای خود را حمایت برخی از نمایندگان مجلس از جریانی دانسته است که او آن را "جریان انحرافی اصلاح طلبان" می خواند.

آقای حسینیان در نامه خود آورده است: "جناح اصلاح طلب نزد رئیس [مجلس] عزیزتر و و ارزشی تر است و هر روز ما مطرودتر و بی خاصیت تر. من خود را موجودی سر خورده و شکست خورده می بینم وقتی می بینم ریاست کمیته دفاع مجلس یکی از فتنه گرانی است که از بانیان اتهام تقلب در انتخابات بود."

به نظر می رسد که اشاره آقای حسینیان به علی اکبر محتشمی پور باشد که ریاست ستاد صیانت از آرای میرحسین موسوی را در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران به عهده داشت و پس از انتخابات مجریان و ناظران انتخابات را به تخلف متهم کرد.

آقای محتشمی پور دبیر "کمیته دفاع از مردم فلسطین" است. رئیس مجلس شورای اسلامی دبیر این کمیته را انتخاب می کند و آقای لاریجانی تاکنون در برابر فشار نمایندگان هوادار دولت برای عزل آقای محتشمی پور از این سمت مقاومت کرده است.

در بخش دیگری از این نامه آقای حسینیان گفته است: "امروز بسیج و نیروهای انتظامی كه در جریان فتنه‌های اخیر در خط مقدم علیه مزدوران آمریكایی می‌جنگیدند تا از امنیت مردم دفاع كنند به بهانه‌ تخلف چند نفر (كه باید هم برخورد شود) اینان با تمام وجود مورد تحقیر و ظلم دادگاه‌های نظامی قرار می‌گیرند، تمام بدنه تحت تعقیب قرار می‌گیرند. فرماندهان مورد اذیت و توهین قرار می‌گیرند؛ ولی هیچ كس دفاعی نمی‌كند و هیچ‌كس نمی‌پرسد نیرویی كه می‌خواهد از امنیت مردم و اركان نظام دفاع كند با این روحیه زخم خورده چگونه و چرا؟"

ظاهرا اشاره آقای حسینیان در این بخش، به محاکمه متهمان آزار و بدرفتاری بازداشت شدگان بازداشتگاه کهریزک در سازمان قضایی نیروهای مسلح است.

روز چهاشنبه 16 دی گزارش هیأت ویژه مجلس برای رسیدگی به حوادث پس از انتخابات آماده شد که در آن از جمله به رویدادهای بارداشتگاه کهریزک پرداخته شده است.

گفته می شود در این گزارش نام کسانی چون سعید مرتضوی، دادستان سابق تهران به عنوان متهم مطرح شده است.

آقای حسینیان در نامه کناره گیری خود نوشته است:" من مطمئن هستم که با مرگ سیاسی یا جسمانی حقیری مانند من، نه بر دامن کبریایی ولایت گردی خواهد نشست و نه از روند انقلاب خواهد کاست."

او در بخشی از نامه خود آورده است: "می دانم که کینه توزان از این به بعد تحلیل ها خواهند کرد و خواهند گفت که نتیجه تندی و افراط، این است."

'اعدام محارب در ۵ روز'

روح الله حسینیان یکی از نمایندگان امضاء کننده یک طرح دو فوریتی است که چند روز پیش تقدیم مجلس ایران شد و طی آن ۳۶ نفر از نمایندگان حامی دولت خواستار کاهش مهلت فرجام خواهی محکومان به اعدام به اتهام "محاربه"، از بیست روز به پنج روز شده اند.

در پی تقدیم این لایحه به مجلس در روز دوشنبه ۱۴ دی (۴ ژانویه) منتقدان دولت و برخی از نمایندگان مجلس از تهیه کنندگان این طرح انتقاد کردند.

علی مطهری، از اعضای فراکسیون اصولگرای مجلس، روز سه شنبه ۱۵ دی (۵ ژانویه) در گفت و گو با پارلمان نیوز گفت: "این طرح ناشی از روحیات افراطی و تند برخی از طراحان مخصوصا آقای حسینیان است".

آقای مطهری با اشاره به این که آقای حسینیان "علاقه خاصی به اعدام دارد"، گفته بود: "زمانی که ایشان قاضی بود، حکم های اعدام بسیاری صادر می کرد".

مطابق قوانین ایران و بر اساس آئین نامه داخلی مجلس، پذیرش استعفای یک نماینده مجلس بستگی به تصویب اکثریت نمایندگان دارد.

بر اساس ماده ۹۳ این آئین نامه: "نماینده، تقاضای استعفاء مدلل خود را به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی می نویسد و رئیس مجلس آن را در اولین جلسه علنی و بدون قرائت متن، اعلام و در دستور کار هفته بعد می گذارد. نماینده می تواند قبل از شروع بررسی در مجلس، تقاضای استعفای خویش را مسترد دارد".

نخستین واکنش ها به استعفای حسینیان

محمد دهقان، عضو هیات رئیسه مجلس ایران در نخستین واکنش به استعفای روح الله حسینان، پیش بینی کرد که اکثریت نمایندگان با استعفای او موافقت نکنند و از او خواست استعفای خود را پس بگیرد.

آقای دهقان گفت که منظور آقای حسینیان از "رئیس کمیته دفاع مجلس" آقای محتشمی پور است و افزود: "اگر اعتراض حسینیان به محتشمی باشد، باید دید که لاریجانی (رئیس مجلس) در این زمینه چه تصمیمی می گیرد؛ بین آقای محتشمی و حسینیان، قطعا باید حسینیان انتخاب شود".

آقای دهقان همچنین گفت که اعتراض دیگر آقای حسینیان به تصدی ریاست دفتر رئیس جمهوری توسط اسفندیار رحیم مشایی است.

او گفت: "مواضع مشایی منطبق بر مواضع اسلام نیست و وی مواضعی انحرافی از خود نشان داده و اقداماتی کرده است که در شأن دفتر ریاست جمهوری نیست".

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/01/100107_l07_hoseinian_majlis_resign.shtml

بالا ^^

احکام سنگین برای فعالان دانشجویی؛ اولین تماس مجید توکلی

از ایران خبر می رسد سه فعال دانشجویی در مجموع به شانزده سال زندان محکوم شده اند و همزمان مجید توکلی برای اولین بار با خانواده خود تماس گرفته است.

سلمان سیما، عضو شورای سیاستگذاری سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت)، به شش سال حبس تعزیری محکوم شده است.

کمیته گزارشگران حقوق بشر به نقل از خانواده آقای سیما خبر داده است که این فعال دانشجویی که از ۲۳ آبان در بازداشت است، به جرم اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشویق و شرکت در تجمعات و تشویش اذهان عمومی به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

آقای سیما در روزهای پیش از انتخابات ریاست جمهوری به همراه تعداد دیگری از اعضای سازمان ادوار تحکیم وحدت و دیگر فعالان دانشجویی، ستادی به نام ستاد شهروند آزاد تشکیل داده و از نامزدی مهدی کروبی در این انتخابات حمایت می کرد.

سلمان سیما قبلا یک بار در ۱۸ تیر ۱۳۸۷ نیز بازداشت شده و حدود ۴۰ روز را در بند ۲۰۹ زندان اوین گذرانده بود.

روز پنج شنبه خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هرانا، خبر داد که ناصح فریدی، دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه تربیت معلم تهران و عضو دیگر ستاد شهروند آزاد، نیز به ۶ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.

آقای فریدی روز ۲۴ خرداد ۱۳۸۸، دو روز بعد از انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری، بازداشت و بعد از سه ماه بازداشت موقت با قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد.

کمیته گزارشگران حقوق بشر همچنین از تایید حکم چهار سال حبس تعزیری محمدتابع محمدی، از دانشجویان دانشگاه شیراز که در روز ۱۳ آبان بازداشت شده بود، خبر داده است.

در جریان اعتراضات دانشجویی روز ۱۳ آبان در دانشگاه شیراز ده ها نفر از دانشجویان به همراه یکی از استادان این دانشگاه بازداشت شده و به حبس های کوتاه مدت، حبس های تعلیقی و جریمه نقدی محکوم شدند.

اولین تماس مجید توکلی

مجید توکلی، دانشجوی دانشگاه امیرکبیر تهران که در جریان اعتراضات دانشجویی روز ۱۶ آذر بازداشت شده بود، بعد از یک ماه بی خبری برای اولین بار با خانواده خود تماس گرفت.

علی توکلی، برادر مجید توکلی، به بی بی سی فارسی گفت مجید توکلی چهارشنبه شب ۱۶ دی ۱۳۸۸ با خانواده خود تماس گرفته و اعلام کرده که حکم دادگاه او صادر شده است.

به گفته علی توکلی، تماس تلفنی مجید توکلی حدود سه دقیقه بوده و او در این تماس کوتاه اعلام کرده که در این یک ماه جلسه دادگاه او برگزار شده و حکم او هم صادر شده است. آقای توکلی به خانواده اش گفته که از حکم صادره اطلاع ندارد و وکیل او باید با مراجعه به دادگاه حکم را دریافت کند.

علی توکلی، روحیه برادرش را در این تماس تلفنی "مثل همیشه خوب" توصیف کرد.

مجید توکلی در روز ۱۶ آذر بعد از سخنرانی در جمع دانشجویان معترض در دانشگاه امیرکبیر و خروج از این دانشگاه بازداشت شد. دوستان مجید توکلی گفتند که ماموران امنیتی در هنگام بازداشت مجید توکلی را کتک زده اند.

چند ساعت بعد از بازداشت آقای توکلی خبرگزاری های نزدیک به دولت ایران، عکس هایی از او با مقنعه و چادر منتشر و ادعا کردند آقای توکلی برای "فرار از دست ماموران" این لباس ها را پوشیده بوده است. ادعایی که با انکار دوستان مجید توکلی روبرو شد. آنها گفتند مجید توکلی صرفا پیش از خروج از دانشگاه کاپشن تیره خود را با یک کاپشن کرم رنگ عوض کرده است.

در پی انتشار عکس های مجید توکلی، تعدادی از مردان ایرانی حامی جنبش اعتراضی ایران، موسوم به جنبش سبز، با انتشار عکس های باحجاب خود در اینترنت، با او اعلام همبستگی کردند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/01/100107_l17_students_sima_tavakoli.shtml

بالا ^^

دادسرای تهران: پنج تن از تظاهرکنندگان عاشورا به "محاربه" متهم شدند

مقامات قضایی تهران پنج نفر از تظاهرکنندگان روز عاشورا را به محاربه متهم کرده اند.

روز پنجشنبه، 7 ژانویه (17 دی)، دادسرای عمومی و انقلاب تهران با انتشار بیانیه ای که خبرگزاری های داخلی آن را منتشر کرده اند اعلام کرد که پرونده پنج نفر از "متهمان آشوب های روز عاشورا" با صدور کیفرخواست به اتهام محاربه به دادگاه انقلاب اسلامی تهران ارسال شده است.

در این بیانیه آمده است که این کیفرخواست در پی دستگیری این افراد و با "تکمیل تحقیقات و اقرار صریح متهمان" صادر شده است.

به گفته دادسرای تهران، با ارسال کیفرخواست به دادگاه انقلاب، "رسیدگی به جرایم متهمان" به زودی و با حضور وکیلان مدافع و نماینده دادستان برگزار می شود.

خبر ایراد اتهام محاربه، که در صورت اثبات مجازات اعدام را به همراه دارد، در پی اظهارات تهدید آمیز مقامات دولتی در روزهای اخیر انتشار می یابد که از برخورد تشدید خشونت ماموران امنیتی در برخورد با شرکت کنندگان در تظاهرات غیر دولتی و مجازات های سنگین برای تظاهرکنندگان خبر داده بودند.

از جمله گروهی از نمایندگان طرفدار دولت در مجلس طرحی را تهیه و تسلیم کرده اند که در صورت تصویب، مهلت اجرای حکم اعدام برای "محارب" را از بیست روز به پنج روز تقلیل داده و به این ترتیب، دوره کوتاه تری را برای فرجام خواهی در اختیار اینگونه محکومان قرار می دهد.

این افراد صراحتا هدف خود از تغییر در این قانون را وادار کردن مخالفان دولت از برگزاری تظاهرات اعتراضی عنوان کرده اند.

همچنین، سرتیپ پاسدار مصطفی محمد نجار، وزیر کشور در کابینه محمود احمدی نژاد، هفته گذشته اظهار نظر کرده بود که کسانی که در تجمع های مخالف دولت شرکت کنند با برخورد شدید ماموران امنیتی مواجه می شوند و این افراد با "محارب" توصیف کرده بود.

سرتیپ پاسدار اسماعیل احمدی مقدم، رئیس نیروی انتظامی جمهوری اسلامی هم تظاهرکنندگانی را که به مقابله با پلیس و دادن شعارهای تند مبادرت می کنند محارب توصیف کرده بود.

تهدید تظاهرکنندگان

در روز عاشورای سال جاری، نفرات نیروی انتظامی و افراد موسوم به لباس شخصی مانند اکثر تظاهرات اعتراضی گذشته، در برابر عزاداران مخالف دولت به خشونت متوسل شدند که در برخی موارد، تظاهرکنندگان به دفاع از خود پرداخته و به مقاومت و مقابله در برابر آنان دست زدند هر چند گزارش مستندی از استفاده مردم از اسلحه منتشر نشده است.

انتشار برخی تصاویر مربوط به نحوه برخورد نیروهای امنیتی با تظاهرکنندگان، که با کشته شدن دست کم هشت نفر، زخمی شدن تعدادی نا معلوم و بازداشت چند صد تن دیگر همراه بود، باعث اعتراضات شدید برخی کشورهای و نهادهای بین المللی، از جمله کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل شد.

نهادهای مدافع حقوق بشر از دولت جمهوری اسلامی خواسته اند از رفتار خشونت آمیز علیه شهروندان خود خودداری ورزد و حق آزادی بیان و اجتماعات مردم را، که حقوق شناخته شده در قوانین و معاهدات بین الملی هستند، مراعات کند.

براساس قانون مجازات اسلامی، هر کس برای ایجاد رعب و هراس و سلب آزادی و امنیت مردم، دست به اسلحه ببرد، محارب و مفسد فی الارض است و این قانون، مجازات اعدام را برای محارب و مفسد فی الارض پیش بینی کرده است.

در عین حال، برخی حقوقدانان طرفدار دولت، با متهم ساختن تظاهرکنندگان به آتش زدن اموال دولتی و خصوصی، چنین اقداماتی را نیز نشانه اقدام برای براندازی حکومت و در نتیجه، از مصادیق محاربه دانسته اند.

در مقابل، منتقدان دولت گفته اند تلاش مقامات سیاسی و قضایی برای استفاده از احکام محارب برای کسانی که بدون اسلحه و صرفا به منظور ابراز نظر خود در تظاهرات و تجمع های سیاسی و مذهبی شرکت داشته اند فاقد توجیه قانونی است و انگیزه کاملا سیاسی دارد و بخشی از نیروهای امنیتی و به خصوص افراد لباس شخصی را به حمل اسلحه، ایجاد اغتشاش، ارعاب مردم و تخریب اموال متهم می سازند.

به گفته آنان، هدف مقامات دولتی از پیش کشیدن موضوع محارب، ارعاب مخالفان و ایجاد اطمینان در طرفداران خود از توانایی حکومت در نادیده گرفتن اعتراضات و سرکوب معترضان است در حالیکه اصل 29 قانون اساسی تظاهرات غیرمسلحانه را در صورتیکه مخل به مبانی اسلام نباشد، حتی بدون لزوم کسب مجوز، آزاد اعلام می کند.

با گذشت بیش از هشت ماه از زمان انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، که با اتهام تقلب گسترده به نفع محمود احمدی نژاد همراه شد، اعتراضات مردم نسبت به این انتخابات و نحوه برخورد نیروهای امنیتی با تظاهرات همچنان ادامه داشته و اخبار و تصاویر آن به طور گسترده در سطح جهان منعکس شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/01/100107_he_ir88_mohareb.shtml

بالا ^^

سپاه: مدیران اصلی انتشار اخبار اعتراض‌های خیابانی شناسایی شدند

مرکز بررسی جرایم سازمان یافته سپاه از شناسایی و دستگیری عده ای که از آنها به عنوان "مدیران اصلی فتنه عمیق در فضای سایبر" نام برده است، خبر داده است.

به گزارش این مرکز، این افراد که در جریان نا آرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران، اقدام به راه اندازی سایت و یا انتشار اخبار مرتبط با ناآرامی ها از طریق ای میل و وبسایت های اجتماعی کرده اند، توسط تیم رصد سایبری سپاه شناسایی شده اند.

"راه‌اندازی و مدیریت سایت‌های ضد امنیت كشور، ترویج و اشاعه اخبار دروغ و اكاذیب، تحریك احساسات كاربران با نشر اكاذیب و اخبار دروغین مبنی بر كشته شدن مردم، اهانت به رئیس جمهور و بسیج از طریق قرار دادن اخبار و مطالب توهین آمیز" بخشی از اتهامات بازداشت شدگان است.

در این گزارش پنج نفر با نام و حرف اول نام خانوادگی معرفی شده اند که با راه اندازی سایت و ارسال ای میل، اخبار مربوط به اعتراضهای خیابانی پس از انتخابات و دعوت به برگزاری تجمع و اقدام های اعتراض آمیز را منتشر می کردند.

صادقی، مدیر مرکز بررسی جرایم سازمان یافته سپاه پاسداران در یادداشتی که در وب سایت گرداب، وابسته به این مرکز، با عنوان "روند بررسی فتنه عمیق در فضای سایبر" چاپ شده، نوشته است: "اینگونه به نظر می آید که بعضی از جریانات غربی و افراد وابسته به آنها، از هر روزنه ای برای ایجاد جنگ رسانه ای استفاده می کنند و در تلاشی مذبوحانه تمام قوای خود را برای این نبرد به کار می گیرند."

او در ادامه نوشته است: " متاسفانه تعداد زیادی از کاربران جامعه مجازی کشور خواسته یا نا خواسته در آن گرفتار شدند و روح آنها با مرگ تدریجی از انسانیت دور گشت. مرگی که شاید به راحتی قابل درک نباشد و وقتی آشکار می شود که فرد در گرداب فساد و تباهی قرار می گیرد."

مرکز بررسی جرایم سازمان یافته سپاه، آن طور که در معرفی آن در سایت گرداب وابسته آمده، یکی از مراکز وابسته به فرماندهی پدافند سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

"نظارت و بررسی جرایم سازمان یافته تروریستی ، جاسوسی ، اقتصادی و اجتماعی در فضای مجازی" از جمله وظایف این مرکز عنوان شده است.

وب سایت گرداب، وابسته مرکز بررسی جرایم سازمان یافته سپاه پاسداران در روزهای پس از انتخابات از کاربران خود خواسته بود که "هرگونه اخبار و اطلاعاتی اعم از عکس ، فیلم ، مقاله ، خبر ، ایمیل و آدرس اینترنتی و یا شکایتی که در خصوص جریان های اغتشاش طلب و حرمت شکنان عاشورای حسینی دارند" به اطلاع این مرکز برسانند.

پیش از تاسیس این مرکز در اسفند 1387، تخلفات اینترنتی در ایران معمولا از سوی نهادهای قضایی و انتظامی و وزارت اطلاعات مورد پیگیری قرار می گرفت.

سایت گرداب پیشتر فهرستی از افرادی منتشر کرده بود که به گفته این سایت گردانندگان سایت های "مستهجن" فارسی زبان بودند و توسط مرکز بررسی جرایم سازمان یافته سپاه شناسایی و بازداشت شدند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/01/100107_l11_cyber_detention.shtml

بالا ^^

آغاز کار رئیس جدید فرهنگستان هنر ایران

علی معلم دامغانی در جلسه ای با حضور رئیس جمهوری ایران، رسما کار خود را به عنوان رئیس جدید فرهنگستان هنر آغاز کرد.

محمود احمدی نژاد در این مراسم که روز پنجشنبه ۱۷ دی ماه در فرهنگستان هنر برگزار شد، حکم آقای معلم را به او داد و از فعالیت های گذشته او ستایش کرد.

در این مراسم معارفه، میر حسین موسوی، رئیس قبلی فرهنگستان هنر حضور نداشت. آقای موسوی از بدو تاسیس این فرهنگستان در سال ۱۳۷۸ تا کنون ریاست آن را بر عهده داشت.

شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست محمود احمدی نژاد روز اول دی ماه، میر حسین موسوی را از این سمت برکنار و علی معلم دامغانی را به این سمت انتخاب کرد.

علی معلم دامغانی، شاعر است و از مسئولیت های قبلی او می توان به معاونت فرهنگی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و ریاست مرکز موسیقی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی اشاره کرد.

آقای احمدی نژاد درمراسم معارفه آقای معلم دامغانی گفت: "امروز نام قدرت های زورگو از جمله آمریکا و انگلیس یادآور جنگ، توهین، سلطه جویی و استعمار است، اما نام ایران فرهنگ، هنر، اندیشه و علم را در اذهان جهانیان تداعی می کند."

یکی از حاضران در مراسم معارفه آقای معلم دامغانی به بی بی سی فارسی گفت که تعداد کمی از اعضای پیوسته فرهنگستان در این جلسه حضور داشتند.

در سایت رسمی این فرهنگستان، از هنرمندانی چون شاهین فرهت، داریوش مهرجویی، غلامحسین امیرخانی، جلال شباهنگی، منصوره حسینی، محمود فرشچیان، زهرا رهنورد، میرحسین موسوی و... به عنوان اعضای پیوسته نام برده شده است.

جهانگیر الماسی بازیگر سینما و تلویزیون، مجتبی رحماندوست و مهدی کلهر از مشاوران رئیس جمهوری که هر سه به تازگی به عضویت فرهنگستان هنر در آمده اند، از شرکت کنندگان در این مراسم بودند.

حسن بلخاری رئیس پژوهشگاه هنر و بهمن نامور مطلق، دبیر فرهنگستان از اعضای قدیمی فرهنگستان بودند که در مراسم معارفه شرکت کردند.

چندی پیش وزیر ارشاد دلیل تغییر مدیریت فرهنگستان هنر را ناراضی بودن اعضای شورای انقلاب فرهنگی از وضعیت این فرهنگستان و تبدیل آن به مرکزی سیاسی و رکود فعالیت های آن برشمرد.

در پی این اظهارات، بهمن نامور مطلق، دبیر فرهنگستان در نامه ای سرگشاده از عملکرد اعضا و فعالیت های گذشته فرهنگستان هنر دفاع کرد.

اسفندیار رحیم مشایی و مسعود زریبافان هم از دیگر نزدیکان آقای احمدی نژاد بودند که در مراسم روز پنجشنبه فرهنگستان هنر حضور داشتند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/01/100107_l38_farhangestan_art.shtml

بالا ^^

واکنش های جدید در قم به رویدادهای سیاسی اخیر

با گذشت بیش از ۱۰ روز از حوادث روز عاشورا در ایران، واکنش ها به این رویداد همچنان موضوع اظهار نظرهای مراجع تقلید و روحانیون شهر قم قرار دارد.

در جدیدترین واکنش به اعتراضات و درگیری های این روز که دستکم ۸ کشته برجای گذاشت، آیت الله محمد تقی مصباح یزدی از مدرسان حوزه علمیه قم گفته است: "توهین به عاشورا مأموریتی الهی برای جمع کردن ملت بزرگ ایران در دفاع از انقلاب بود، در حالی که دشمنان می‌گفتند ایرانی‌ها خسته هستند."

آقای مصباح یزدی، که از نزدیک ترین روحانیان به محمود احمدی نژاد است، در انتقاد از مخالفان حکومت گفته است: "چه ارزشی دارد که یک فرد خدا را رها کند و با نوکر دست چندم اوباما ارتباط داشته باشد و هدایای آنها را بپذیرد و مردم خود را به کشتن دهد تا به هدایای آنان راضی شود."

'مخالفان هرچه زودتر به آغوش مردم و رهبری بازگردند'

آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید قم نیز روز ۱۷ دی (۷ژانویه) در دیدار با روحانیون و مردم قم گفته است: "کسانی که خواستار وحدت و آشتی هستند، بدانند که دعوایی وجود ندارد که آنان چنین درخواستی می کنند."

بنا بر گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا این مرجع تقلید ظاهرا خطاب به رهبران جنبش اعتراضی گفته است: "بهتر است هر چه زودتر به آغوش ملت و رهبر معظم انقلاب بازگردید والا آنقدر در بین مردم ریزش می کنید که حتی بین شما سه نفر هم اختلاف به وجود می آید."

'نباید با گمان، حدس و احتمال قضاوت کرد'

در اظهار نظری دیگر آیت الله ناصرمکارم شیرازی، از مراجع شیعه در قم گفته است: "درباره اشخاص نباید به گمان، خیال و احتمال قضاوت کرد و تا زمانی که یقین پیدا نکرده اید، درباره کسی اظهار نظر نکنید."

این مرجع تقلید در کلاس درس خارج فقه روز ۱۶ دی (۶ ژانویه) با اشاره به تاثیرات "تخریبی" شایعه بر جامعه گفته است: "یکی از مسائلی که باعث می‌شود بحران در یک جامعه ایجاد شود، قضاوت بر اساس گمان، خیال، ظن و احتمال است."

این مدرس حوزه علمیه گفته است: "در ایام ما قضاوت‌ بر اساس گمان بسیار زیاد شده است و در سطح رسانه‌ها شاهد هستیم که شایعات، نسبت‌های دروغ و حرف‌های بی‌اساس مطرح می‌شود."

'دوشنبه سیاه قم'

در واکنشی دیگر به تحولات سیاسی اخیر در ایران، خبرگزاری ایرنا روز چهارشنبه ۱۶ دی (۶ ژانویه) بیانیه ای منتسب به جمعی از طلاب قم منتشر کرده است و از آن به عنوان "پاسخی به سخنان اکبر هاشمی رفسنجانی" یاد کرده است.

نویسندگان این بیانیه که نام آنها ذکر نشده است، سخنان آقای هاشمی رفسنجانی پیرامون مرجعیت آیت الله یوسف صانعی را مورد انتقاد داده و گفته اند: "در روز دوشنبه سیاه قم (مراسم تشییع آیت الله منتظری) وقتی معاندان و منافقان بدترین شعارها را علیه رهبر معظم انقلاب و نظام اسلامی سر دادند، او [آیت الله صانعی] در جمع آنان ظاهر شد و نه تنها با آنها مخالفت نکرد بلکه با تکان دادن دست به تشویق آنان پرداخت."

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: "فتاوایی همچون برابری دیه زن و مرد که مخالف اجماع فقیهان شیعه و سنی است، حکم به محرمیت پسر خوانده، خلاف شرع و حرام و معصیت دانستن ازدواج مجدد، ارث بردن کافر از مسلمان، مساوی دانستن شهادت زن و مرد و .... مخالف قرآن و سنت است و لذا کسانی که از آقای صانعی دفاع می کنند، بدانند که در گناه بدعت های او شریک هستند."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/01/100107_l07_makaremshiriazi_nourihamedani_mesbaheyazdi_sanei_hashemi.shtml

بالا ^^

تشکیل کمیته های فنی برای حل مشکلات مرزی ایران و عراق

منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران، که برای دیداری یک روزه به بغداد سفر کرده، در نشست خبری با همتای عراقی خود گفت که برای حل مشکلات مرزی دو کشور توافق هایی صورت گرفته و به زودی عملیات میله گذاری برای مشخص کردن مرز دو کشور آغاز خواهد شد.

آقای متکی، روز پنج شنبه (۱۷ دی ۱۳۸۸) پس از دیدار با هوشیار زیباری، وزیر امور خارجه عراق، از رسیدن به "سه توافق مهم" مرزی خبر داد و گفت که طی سه هفته آینده کمیته های مشترک دو کشور برای بررسی مسائل مرزی در منطقه قصر شیرین و پس از آن در ارتباط با اختلافات آبی در خرمشهر مذاکره خواهند کرد.

آقای زیباری نیز تشکیل کمیته های مشترک برای حل مناقشات مرزی را تایید کرد. اما هیچ یک از طرفین درباره ترکیب این کمیته ها و شیوه کار آنها توضیحی ندادند.

سفر آقای متکی به عراق تنها چند هفته پس از بروز یک مناقشه مرزی بین دو کشور صورت می گیرد. روز ۱۸ دسامبر ۲۰۰۹، دولت عراق اعلام کرد که تعدادی از نیروهای نظامی و فنی ایران از مزر عبور کردند و کنترل یکی از چاه های نفتی میدان فکه را در اختیار گرفتند.

چند روز بعد دولت عراق عقب نشینی نیروهای ایرانی از اطراف چاه نفتی را تایید کرد اما گفت که این افراد از خاک عراق خارج نشده اند.

آقای متکی درباره اختلافات اخیر گفت: "در حال حاضر نیروهای مرزی طرفین در جایگاه خودشان قرار دارند."

هوشیار زیباری، وزیر امور خارجه عراق، سفر منوچهر متکی را نشانه ای از "تمایل صادقانه برای یافتن راه حلی جهت حل مناقشه مرزی" دو کشور دانست و اظهار امیدواری کرد که شرایط به حالت قبلی بازگردد.

میله گذاری مرزی

وزیر امور خارجه ایران اظهار امیدواری کرد که میله گذاری مرزی بین دو کشور به زودی آغاز شود و از اختصاص بودجه توسط جمهوری اسلامی ایران برای انجام این کار خبر داد.

بعد از جنگ هشت ساله ایران و عراق، میله های مرزی که نشان دهنده خط مرزی دو کشور است، از بین رفته است. برخی می گویند که همین مسئله نیروهای مرزداری دو کشور را در تشخیص خط مرزی با مشکل روبه رو کرده و باعت بروز اختلافاتی شده است.

بخشی از میدان های نفتی ایران و عراق از جمله میدان فکه در مناطق مرزی دو کشور قرار دارد. پیش بینی شده است که حدود یک میلیون و ۵۵۰ هزار بشکه ذخیره نفت خام در میدان نفتی فکه وجود داشته باشد.

منوچهر متکی در سفر به بغداد با نوری مالکی، نخست وزیر عراق و جلال طالبانی، رئیس جمهور این کشور نیز دیدار کرد.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2010/01/100107_l26_iran_iraq_border_agreement.shtml

بالا ^^

شهروندان ایرانی در انتظار اعدام در زندانهای چین

تعدادی از شهروندان ایرانی در زندان های چین در انتظار اعدام به سر می برند.

روز پنجشنبه، 7 ژانویه (17 دی)، خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - به نقل از "یک منبع مطلع" در سفارت جمهوری اسلامی در پکن گزارش کرد که سی و شش شهروند ایرانی در ارتباط با جرایم قاچاق مواد مخدر در چین زندانی هستند.

به نوشته این خبرگزاری، از این سی و شش نفر، ده نفر به اعدام و ده تن دیگر به حبس ابد محکوم شده اند و برای بقیه هم دوره های حبس از سه تا هجده سال صادر شده است.

هشت تن از این افراد، که میانگین سنی آنان بیست و پنج سال گزارش شده، در زندانی در پکن و بقیه در زندان گوانجو در جنوب چپن محبوس هستند.

ایرنا به نقل از این منبع آگاه می نویسد که اکثر بازداشت شدگان "فریب خوردگانی" هستند که در شبکه قاچاق مواد مخدر فعال نبوده اند و از جا سازی مواد در ساک و چمدان های خود اطلاعی نداشته اند.

میانگین سنی محکومان بیست و پنج سال است و همه آنان با ویزای توریستی به چین سفر کرده بودند.

ایرنا به نقل از کنسول سفارت ایران در چین اخبار مربوط به اعدام تعدادی از بازداشت شدگان را تکذیب کرده و گفته است که وزارت امور خارجه ایران از حدود سه سال پیش پیگیر موضوع بازداشت شدگان ایرانی بوده است.

به گفته وی، سفارت ایران به این منظور روابط خوبی با مقامات ومراکز قضایی و وزارت خارجه چین برقرار کرده و در جلسات متعددی جهت پیگیری این موضوع شرکت داشته است.

وی افزوده است که سفارت ایران تقاضایی برای تخفیف مجازات محکومان ایرانی دادگاه های چین تسلیم مقامات این کشور کرده که در دست بررسی است.

هشدار به مسافران چین

در عین حال، این مقام سفارت ایران گفته است که در یک سال اخیر، هیچ ایرانی به دلیل قاچاق مواد مخدر در چین دستگیر نشده است.

سفارت ایران به شهروندان ایرانی عازم چین هشدار داده است که "در این سفر مراقب افراد سودجویی باشند که در قالب چهره های مختلف، سعی در فریب مسافران و سوء استفاده از آنان دارند."

دولت چین، به دلایل تاریخی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، سیاستی سختگیرانه را نسبت به تجارت مواد مخدر دنبال می کند و اواخر سال گذشته، یک شهروند بریتانیایی را به جرم حمل مواد مخدر اعدام کرد و ادعای او در این مورد که افراد دیگری مواد مخدر را در چمدان او جای داده بودند نادیده گرفت.

از اواخر قرن هجدهم، ورود تریاک به چین به شیوع تدریجی اعتیاد به این ماده منجر شد و در سال های قبل از پیروزی انقلاب کمونیست سال 1949، اعتیاد به تریاک به یک مساله اساسی برای این کشور تبدیل شده بود.

به همین دلیل، دولت کمونیستی سیاست بسیار سختگیرانه ای را برای ریشه کنی اعتیاد به مواد مخدر به اجرا گذاشت که همراه با انزوای سیاسی این کشور در خلال حدود چهل سال پس از آن، کمابیش این کشور را از اعتیاد پاک سازی کرد.

اصلاحات اقتصادی دهه 1980 که با گسترش تجارت و جهانگردی همراه بود بار دیگر زمینه ورود و اعتیاد به مواد مخدر را در این کشور فراهم آورد و دولت به اتخاذ تدابیری برای مقابله با این پدیده روی آورد.

از جمله اقدامات دولت در این زمینه تصویب قوانین جدید در این زمینه بوده که براساس آنها، امکان بازپروری اجباری معتادان را به دولت می دهد.

دولت چین در سال های اخیر قوانین جدیدی را برای مقابله با گسترش اعتیاد در این کشور به اجرا گذاشته که از جمله شامل آموزش پیشگیری از اعتیاد و بازپروری معتادان و پیش بینی مجازات اعدام برای برخی از جرائم مرتبط با قاچاق مواد مخدر است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/01/100107_l03_china_iran_drugs.shtml

بالا ^^

انفجار در افغانستان 8 کشته و 28 زخمی به جا گذاشت

یک انفجار انتحاری در شهر گردیز مرکز ولایت پکتیا در جنوب شرق افغانستان 8 نفر را کشته و 28 تن دیگر را زخمی کرد.

ژنرال عزیز احمد وردک فرمانده پلیس پکتیا به بی بی سی گفت مسئول نیروهای امنیتی ویژه ولایت لوگر و شماری از محافظان و اطرافیان او در این انفجار کشته شده اند، به گفته فرمانده پلیس پکتیا، شماری از افراد پلیس و عده ای غیر نظامی نیز در این حمله مجروح شده اند.

طالبان مسئولیت این حمله را به عهده گرفته و گفته اند هدف آنها مسئول نیروهای ویژه ولایت لوگر بود. ولایت لوگر از ولایت های همجوار پکتیا است که هر از گاهی شاهد نا آرامی و درگیری هایی نیز بوده است.

این پر تلفات ترین حمله طالبان در سال جدید میلادی است.

طالبان قبلا اعلام کرده بودند که افزایش نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان راه حل نیست و آنها نیز برای مقابله با نیروهای آمریکایی که قرار است از اوایل ماه جنوری ( ژانویه) در افغانستان مستقر خواهند شد، آماده اند.

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا ماه گذشته دستور اعزام سی هزار نیروی تازه نفس آمریکایی به افغانستان را صادر کرد، نخستین واحد های نیروهای جدید قرار است در ماه جنوری (ژانویه)، به افغانستان برسند.

انفجار در خوست

بر اساس یک خبر دیگر، انفجاری در نزدیکی ساختمان ولایت خوست، در شرق افغانستان، چندین تن از مقامات ولایتی را زخمی کرده است.

وزارت داخله (کشور) افغانستان می گوید مواد انفجاری در درون یک زباله دانی در بیرون ساختمان ولایت خوست جاسازی شده بود.

در اثر این حادثه هفت تن از مقامات محلی این ولایت از جمله سرپرست ولایت خوست زخمی شده اند، اما وزارت داخله جراحات این افراد را "سطحی" خوانده است.

در اعلامیه وزارت داخله آمده که جراحت سرپرست ولایت خوست ناشی از شکستن شیشه های دفتر کار او در نتیجه شدت انفجار بوده است.

ولایت خوست در شرق افغانستان است و مرز مشترک با پاکستان دارد.

این ولایت هفته گذشته شاهد حمله انتحاری در یک پایگاه گروه های بازسازی ولایتی بود که در اثر آن هفت کارمند سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) کشته شدند.

روز گذشته، مصطفی ابو الیزید، از فرماندهان شبکه القاعده، مسئولیت این حمله انتحاری را برعهده گرفت.

این فرمانده القاعده گفت که آنها با هدف قرار دادن کارمندان "سیا" انتقام مرگ افراد وفادار به خود از جمله بیت الله محسود، فرمانده طالبان پاکستانی را گرفتند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2010/01/100107_l09_gardiz_attack_8killed.shtml

بالا ^^

چند انفجار غرب عراق را لرزاند

در سحرگاه امروز (7 ژانویه)، رشته انفجارهایی در خانه مقام های امنیتی ارشد عراق در شهرک هیت در استان انبار رخ داده که دست کم 8 کشته به جای گذاشته است.

این حادثه تازه ترین حملاتی است که شورشیان علیه آن دسته از مقام های عراقی صورت داده اند که در عملیات بیرون راندن گروه هایی مانند القاعده از استان انبار دست داشته اند.

انفجارها در شهرک هیت، حدود 130 کیلومتری غرب بغداد، همزمان رخ داده است.

بمبگذاران در نیمه های شب مواد منفجره را در اطراف چهار خانه کار گذاشته اند و ساعاتی بعد آنها را منفجر کرده اند.

یکی از اهداف اصلی ظاهرا سرهنگ ولید سلیمان، یکی از مقام های ارشد عراقی که در بیرون راندن گروه های شورشی از این منطقه دست داشته، بوده است.

او در این حادثه مجروح شده است اما به گفته پلیس استان انبار، اعضای خانواده آقای سلیمان از جمله کشته شدگان در حملات بوده اند.

حملات سحرگاه امروز در حالی رخ داده است که یک هفته پیش رشته بمبگذاری های انتحاری در رمادی، مرکز استان انبار، حدود 25 کشته به جای گذاشت.

در حملات هفته گذشته شماری مقام های ارشد پلیس کشته شدند و فرماندار رمادی، که در عملیات مقابله با شورشیان در این استان نقش کلیدی داشته است، به شدت مجروح شد.

استان انبار عراق پیش از این کانون شورشیان این کشور بود اما دو سال پیش قبیله های سنی و هوادارانشان مخالف پیکارجویان شدند و با تشکیل شوراهایی موسوم به "شورای بیداری"، با دولت عراق و نیروهای آمریکایی برای مبارزه با آنها همدست شدند.

این استان برای مدتی عمدتا آرام بود اما اکنون به نظر می رسد حملات تلافی جویانه توسط پیکارجویان اسلام گرا در این منطقه بار دیگر رو به افزایش گذاشته است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/01/100107_lo5_iraq_bombs.shtml

بالا ^^

مادران میدان دومایو در آرژانتین

"زنی که فرزند به دنیا می آورد، زندگی خلق می کند و با بریدن بند ناف، آزادی نوزادش را پایه می گذارد. ما مادرانی هستیم که برای زندگی و آزادی مبارزه می کنیم ."

این سخنان یکی از مادران آرژانتینی از گروهی است که به نام مادران میدان مایو شهرت جهانی پیدا کرده اند. مادرانی که فرزندانشان بین سالهای 1976و 1983 ودر دوره حکومت رعب و وحشت نظامیان مفقود شده بودند.

یک سال بعد از کودتای نظامی آرژانتین، برای اولین بار تعدادی از مادرانی که در جستجوی فرزندان خود در باهم آشنا شده بودند تصمیم گرفتند که میدان اصلی شهر بوئنوس آیرس را برای گردهم آیی انتخاب کنند آن هم در شرایطی که حاکمان نظامی با سرکوب تمام فعالان سیاسی و بستن روزنامه های آزاد صدای هرگونه اعتراضی را خاموش کرده بودند. اما مادران آرژانتینی شجاعانه در میدان مایو گرد آمدند و صدای دادخواهی خود را به گوش مردم کشورشان رساندند. صدایی که در جهان انعکاس پیدا کرد.

دیکتاتورهای نظامی که اول سعی کرده بودند حرکت مادران را اقدامی از روی جنون زنانه جلوه دهند، بعد از توجه سازمان های حقوق بشر و شهرت روز افزون مادران در جهان نگران شدند و توسط گروه ترور خود سه تن از آنها و دو زن دیگر از هوادارانشان را ربوده و به قتل رساندند. اما این موضوع مادران را از میدان خارج نکرد و به مدت بیش از سی سال هم چنان هر هفته به دور میدان دو مایو می چرخیدند تا حافظه تاریخی کشورشان را زنده و وجدان مردمانشان را بیدار نگاهدارند.

پس از روی کارآمدن دولت غیرنظامی در سال 1983، مادران خواستار مجازات عاملان و آمران قتل، شکنجه و ناپدید شدن فرزندان خود شدند.

مادران پلازا دومایو با آنکه هرگز فرزندان خود را نیافتند و اطمینان پیدا کردند که آنها را نظامیان به قتل رسانده اند اما کماکان به مبارزه خود ادامه دادند و یکی از مهمترین جنبش های زنان در کشورشان را بنیان گذاشتند.

در بسیاری از تحلیل هایی که در باره نقش مادران پلازا دو مایو از سی سال پیش تاکنون نوشته شده است یک نقظه نظر مشترک وجود دارد و آن این است که قبل از شروع حرکت اعتراضی مادران در جامعه مرد سالار آرژانتین بیشترین تاکید بر نقش سنتی زنان در خانه و خانواده گذاشته می شد به ویژه در دوران دیکتاتوری نظامی و در واقع مادران میدان دومایو پیش قراولان جنبش زنان این کشور بودند.

در ایران، جنبش اعتراضی مادران عزادار که هر هفته در پارک لاله گرد هم می آیند برخلاف آرژانتین نه سرآغاز بلکه تداوم جنبش زنان بوده است که به ویژه طی دهسال اخیر نقش مهمی در بالا بردن سطح آگاهی زنان در مورد حقوق و جایگاه اجتماعی آنان به عهده داشته است.

خواسته اولیه مادران عزادار پی بردن به آن است که بر فرزندانشان چه گذشت و چرا به زندگی شان خاتمه داده شد.

مهرداد درویش پور، جامعه شناس و استاد دانشگاه در سوئد می گوید که وجه اشتراک جنبش مادران عزادار ایرانی با مادران پلازا دومایو در این است که نقش مادر بودن در فرهنگ عمومی جامعه همدردی می آفریند و طبیعی است که مادران اولین کسانی باشند که در پی قتل یا ناپدید شدن فرزندانشان به صورت یک جنبش اعتراضی عمل کنند.

اما مهرداد درویش پور به یک تفاوت چشمگیر بین مادران عزادار ایرانی و مادران میدان پلازا دو مایو اشاره می کند و می افزاید:

" زنان ایرانی تحت حکومت زن ستیز طی سی سال گذشته از قربانیان اصلی تبعیض جنسیتی بوده اند ولی بسیار فعال برخورد کردند. در واقع از پیش قراولان جنبش موسوم به سبز هستند. از این نظر جنبش مادران به معنای سیاسی کردن زنانی که قبلا خانه نشین بودند نیست. حال آنکه در آرژانتین زنان قبل از جنبش مادران فعالیتی نداشتند و مادران هم صرفا از جنبه طبیعی مادر بودن به پی گیری آمران ربودن و قتل فرزندانشان پرداختند و در پروسه حضور در میدان دومایو به فعالان حقوق بشر و جنبش زنان تبدیل شدند."

اما خواسته مادران عزادار از آغاز پی گیری علت و چگونگی کشته شدن فرزندانشان بوده است . با افزایش شمار زندانیان سیاسی و بی اطلاعی از سرنوشت آنها بسیاری از مادران دیگری هم به آنها پیوسته اند . مهرداد درویش پور در پاسخ به این سوال که آیا می توان گفت که جنبش مادران عزادار دارای حضور مستقل و متفاوت است، گفت:

" امروز در جنبش همگانی موسوم به سبز شاهد آن هستیم که شعارهای جنسیتی مربوط به زنان و مردان کمتر داده می شود . در حالی که وقتی کمپین یک میلیون امضا حضور قدرتمند داشت نقش جنبش زنان برجسته بود. با جنبش همگانی موجود مسئله زنان و حضورشان در این جنبش مشهود است اما خصلت مستقل زنان خیلی برجسته نیست. در این زمینه به گمان من جنبش مادران عزادار نوعی رنگ زن ورانه به این جنبش می زند و نوعی حضور متفاوت، متمایز و مستقل زنان را برجسته می کند.جنبش مادران عزادار روز به روز از اعتبار بیشتری برخوردارخواهد شد و خواهد توانست زنانی را هم که قبلا خانه نشین بودند در شهرستانها و محیط های کوچکتر جذب کند و بنظر من فضایی را به وجود خواهد آورد که جنبش زن ورانه صرفا مستحیل درجنبش همگانی نشود .بلکه بعنوان یک صدای قدرتمند حضور پیدا کند."

اما آن چه وجه اشتراک تمامی مادرانی است که فرزندانشان را چه در جنگ و چه در نتیجه حکومت های استبدادی از دست می دهند احساس دردی است که قویتر از ترس است. چه مادری آمریکایی که فرزندش را در جنگ از دست داده نظیر سیندی شیهان در آمریکا که اکنون به یکی از فعال ترین مبارزان ضد جنگ تبدیل شده است، و چه مادران عزادار ایرانی و چه آرژانتینی .

دردی که گروه یوتو، از معروفترین گروه های راک جهان، در ترانه ای که برای مادران آرژانتینی سروده،این طور بیان می کند.

نیمه شب دختران و پسرانمان را چو شاخه ای ازبرمان کندند،

صدای طپش قلبشان را می شنویم

صدای طپش قلبشان را می شنویم

صدای خنده شان را در باد ،

و اشکشان را در باران می بیینم .

صدای طپش قلبشان را می شنویم

صدای طپش قلبشان را می شنویم .

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2010/01/100107_l12_sj_demayo_mothers.shtml

بالا ^^

'توطئه گر' انفجار هواپیما با روحانی یمنی ملاقات کرده بود

یک مقام ارشد یمن گفته است جوان نیجریه ای که ظاهرا تلاش داشته پروازی را بر فراز آسمان آمریکا منفجر کند، پس از آنکه در لندن عضو شبکه القاعده شده، با یک روحانی مسلمان تندرو در یمن ملاقات کرده است.

معاون نخست وزیر یمن روز پنجشنبه (7 ژانویه)، گفت هر چند عمر فاروق المطلب در این کشور با رهبران القاعده ملاقات داشته است، در مدت سه سالی که در بریتانیا دانشجو بوده، عضو القاعده شده است.

انور العولقی، روحانی تندروی یمنی الاصل با حمله ای مرتبط دانسته شده است که در ماه نوامبر سال 2009 علیه پایگاه نظامی "فورت هود" در ایالت تگزاس آمریکا صورت گرفت. در این حمله، که توسط ندال ملک حسن، سرگرد ارتش آمریکا انجام شد، سیزده نفر کشته شدند.

انور العولقی، متولد آمریکاست اما در سال 2004 برای زندگی به استان کویری شبوا، سرزمین اجدادی خود در یمن نقل مکان کرد.

رشاد العلیمی، معاون نخست وزیر یمن در یک کنفرانس خبری در صنعا، پایتخت یمن، گفت مظنون نیجریه ای قصد داشته از مواد منفجره ای استفاده کند که در کشور زادگاهش تهیه کرده بود، نه یمن.

دادگاهی در آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد عمر فاروق المطلب باید در ارتباط با شش مورد جرم محاکمه شود.

از جمله اتهاماتی که به او زده شده است تلاش برای کشتن 290 مسافر پرواز 253 شرکت هواپیمایی نورت وست از آمستردام هلند به مقصد شهر دیترویت آمریکا بوده است.

پس از آنکه خدمه و مسافران این پرواز موفق شدند بر عمر فاروق غلبه کنند، این پرواز در شب عید کریسمس بدون آسیب روی زمین نشست.

به گفته معاون نخست وزیر یمن عمر فاروق بین سال های 2005 تا 2008 دانشجوی دانشگاه


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر